Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015

15 λεπτά Χριστούγεννα !!!

Χρονια πολλά ! 

Περιμένοντας την Πρωτοχρονιά , σκεπτόμενη πόσες απο σας εκει έξω τρεχεται ,κουράζεστε , προσπαθείτε να τα προλάβετε όλα (όπως και γω) , είπα να σας δείξω ένα μικρό δωράκι , ασήμαντης χρηματικής αξίας αλλα νομίζω μεγάλης συναισθηματικής . 
Για ολες τις φίλες , τις μαμάδες , τις αδερφές  , τις γυναικες που αγαπάμε και θέλουμε να τους δείξουμε πως τις καταλαβαίνουμε . 
Εγω το χάρισα στις φίλες μου απο το Πιλάτες , στην δασκάλα της μικρης μου (λιγο πιο "πλουσιο" ) , σε γειτονισσες και σε μαμαδες απο το σχολείο . 


Δυστυχώς δεν έβγαλα φωτο τα πρώτα , τα "καλά" , μετά τελείωσε το μελάνι στον εκτυπωτή και τα τελευταια έγιναν λιγο γρήγορα και οχι τόσο περιποιημένα . Χαρισαν όμως και αυτά πολλα χαμόγελα :)

Η ιδέα απλή :
Ενα σακουλακι , βαζάκι , τσαντάκι 
Ενα κεράκι ρεσώ
Ενα τσάι της αρεσκείας σας 
Μια ιστορία , ενα σιντί , μια φωτογραφία κατι που θα διαβασει/ακουσει/κοιταξει καποιος και θα χαρεί
Ενα γλυκάκι 

Φτιάχνουμε το σακουλάκι μας και γραφουμε απο έξω : 
15 λεπτά Χριστουγεννα μεσα στο σακουλάκι
Οδηγίες 
Αναψε το κεράκι 
Φτιάξε το τσαι 
Ακου/Κοιτα/Διαβασε (αναλογα τι εχουμε βαλει μεσα) 
Απολαυσε το τσαι σου με το γλυκάκι . 

(στις φωτό δεν έχω βαλει σιντι/ιστορια κλπ το έκανα πιο απλό ) 

Δειτε εδώ  πολλές ιδέες για τα "15 λεπτά Χριστούγεννα " που χρειαζόμαστε ολοι:)


Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Apfelpfannkuchen !!! Μηλόπιτα στο τηγάνι !!!

Μολις μπαινει ο χειμώνας (ο ποιος? 17 βαθμους στην εξωτική Γερμανία) ζητάμε περισσότερο καποιες γέυσεις και μυρωδιές . Η  μέρα μικρή , το κορμί ζορίζεται με την αλλαγή εποχής και το απογευματάκι ζητάμε κατι γλυκό , κατι τονωτικό αλλα που θα μας φέρει ζεστασιά και θαλπωρή .
Ε τέτοιο ειναι αυτο το γρήγορο γλυκάκι που κάνουμε πολυ συχνά με τα μικρά μου . Γρήγορο , ευκολο και υγιεινό . 


Τα υλικά λίγα και απλά
Για ενα μεγαλο τηγάνι 28εκκ (το δικό μου ειναι μαντεμένιο)


1 μεγάλο μήλο 
3 αυγά 
1 κουταλιά γιαούρτι 
1 κουταλιά αλεύρι (αμυγδάλου , καρύδας , ταπιόκα , σίτου) 
Προαιρετικά προσθέτουμε στο μείγμα σταφίδες ή αλλα αποξηρεμένα φρουτα σε κομματακια .
Στο σερβιρισμα απαραίτητα μέλι και κανέλα (για μας τους Ελληνες οι Γερμανοι το τρωνε χωρίς) 



Καθαρίζουμε το μήλο , το κόβουμε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει βούτυρο (καλύτερα κλαριφιέ να μην καιγεται ) να ψηθεί . Το αφήνουμε να μαλακώσει ενω χτυπάμε τα αυγά στο χέρι , προσθέτουμε το γιαουρτι και το αλευρι . Μολις φτιάξουμε ενα ρευστο απαλό μειγμα το ρίχνουμε πανω απο τα μήλα . Ψήνουμε για ενα λεπτό και μετά καλύτερα θα ηταν να το συνεχισουμε στον φούρνο το ψήσιμο (για να μην μπουμε στην διαδικασία να γυρίζουμε) . Μπορεί να γίνει και στο μάτι , το γυριζουμε προσεκτικά ίσως και με την βοήθεια ενος πιάτου .  Μολις ψηθέι , οπως ειναι ζεστό , ορμάμε με μανία ! 



Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015

Στολίσματα ....

Έρχονται Χριστούγεννα και γω δεν έχω κάνει ενα φρεσκάρισμα στο μπλογκοσπιτάκι μου . Ενα στολίδι , μια μπαλίτσα λε αδερφέ . 

Θα βάλω κάποιες φώτο που αγαπώ απο Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιές ομορφες που πέρασαν και μείναν στην καρδιά μας .Φωτογραφίες απο τραπεζώματα φυσικά , γιατι ενω για άλλους ειναι το δέντρο το κυριαρχο σημειο στολισμού , για μένα ειναι το τραπέζι . 
 Για να τα βλεπω , να τα θυμάμαι , να με εμπνεουν και να γλυκαινουν . 

2011 η χρονιά του κοκκινου πράσινου
2012 κοκκινο πράσινο παλι σε άλλους τόνους .
2013 η χρονια του χρυσου. χαχααχχα Νομιζω η διαφορά εμφανής απο τα προηγουμενα χρονια . Με μωρο 3 μηνών ολα στα γρήγορα :)

2013
2014 η χρονιά του ασημιου
. Ασημενιες καμπανουλες κρεμονται , ασημενια δεσιματα πετσετας και diy πραγματάκια .