Τρίτη 26 Μαΐου 2015

7 χρονια !!! Γιορτή με πάρτυ παγωτό !!!

Εχω αρχίσει πολλες φορές αυτη την ανάρτηση και ολο κάπου σκαλώνω . Δεν θα πω πολλά , δεν μπορω να εκφράσω τα μέσα , θα μείνουν κρυφά στην καρδιά μου . 
7 χρόνια με αυτο το μικρό τερατίδιο , 7 χρονια μαμά , 7 χρονια με αγάπες πολλες , με γέλια , με χαρές , με γκρίνιες , με φωνές , με σαματά παιδικό και μούτρα και πείσματα !!! 

Να σαι χαιρόμαστε τρελοκάτσικο μου !!!

Το πάρτυ οργανώθηκε , ετοιμάστηκε και υλοποιήθηκε σε μια βδομάδα . Απο ενα άσχετο (είδαμε κατι σβήστρες ) μας μπηκε η ιδέα να κανουμε πάρτυ παγωτό . Φτιάξαμε τις προσκλήσεις (Δεν εχω φωτο) και ξεκίνησε το μυαλο μου να δουλευει και να σκεφτομαι τι θα φτιάξω και πως . 
Ξεκίνησα με τα δωράκια των παιδιών . Ειχαμε αγοράσει τις σβήστρες , πηραμε και μολύβια , εφτιαξα και γλειφιτζούρια , κουταλάκια σοκολάτας και σοκολατάκια για να τα γεμίσω . Παγωτό θα φτιάξουμε φυσικά , πολυ ευκολα με χαρτί περιτυλιγματος απο τον ανάποδη και ενα μικρο μπαλονάκι που ειναι για νερομπαλα .
Πανικός !!!



 Μετά ηρθε η σειρά της πινιάτας , αλλα επειδή την φτιάχνω με αλευρι και νερο (την κόλλα) δεν υπάρχει καθαρό χερι για φωτογραφίες . Ξεχασα να την βγαλω και οταν στεγνωνε την έχω μονο ετοιμη κρεμασμένη . 

Εδω και 2 χρόνια η Χριστιάννα θέλει πάρτυ αλα Γερμανικά . Μονο παιδάκια , με πολλα παιχνίδια και κυνήγι θησαυρού . Μεχρι τα 5 καναμε ολα αυτά αλλα είχαμε και τους γονεις προσκεκλημενους . Τωρα δεν θελει (επειδή το είδε και σε άλλα παιδιά ) οποτε πλεον δεν χρειαζεται να νοικιάζουμε αιθουσες , μας παιρνει στο σπιτι . Οριακά .... 14 παιδάκια ειχε καλέσει και , θα το πω , ευτυχώς μερικά θα ελειπαν τριήμερο οποτε εμφανίστηκαν μονο 11 ! 

  Στα γενέθλια παντα φτιάχνω τα πάντα μόνη μου . Εκτος απο τα μαρσμελοους (οχι πως δεν εχω φτιαξει και τετοια ..) ολα τα υπολοιπα της φωτογραφιας ειναι φτιαγμένα απο μενα . Λεμονάδα , χωνακια παγωτού γεμιστα με σοκολάτα και φράουλες , η τούρτα , τα γλειφιτζουρια  .


Απο παιχνίδια είχαμε το κυνήγι του θησαυρού (πινιάτας ) , μαζι με καποιες αθλοπαιδιες που έπρεπε να κάνουν τα παιδάκια . Επίσης κατι που ξετρέλανε ήταν το βάλε την μπάλα παγωτο στην θέση της .




Για μένα απο την μια ειναι πιο εύκολα και ξεκούραστα . Δεν χρειαζεται να μαγειρευω καινα κανω τους φοβερους μπουφέδες με 20 διαφορετικά πραγματα που εκανα παλιά . Τωρα κανουμε μια τουρτα , μερικα γλυκάκια και ψηνουμε πιτσα με τα παιδάκια για φαγητό . Ετσι ειμαστε όλοι ευχαριστημένοι . 



Τα παιδια περνανε πραγματικά ωραία , τους αφιερωνω 100% την μέρα , κανουμε παιχνίδια , κανουμε χαζομάρες , δεν εχω στο μυαλό μου να ευχαριστήσω τους γονεις ή να ετοιμάσω κατι κλπ . Εχω ολη μου την προσοχή πανω τους και πραγματικά αυτο το νιωθουν τα παιδια και το εκτιμούν . 
Μετα τις αθλοπαιδίες και την ευρεση της πινιάτας που έπρεπε και να κοπιάσουν για να την σπάσουν , γυρισαμε σπιτι να φτιάξουμε πίτσα ! 
Περισυ ειχα σηκώσει τα παντα απο το τραπέζι και τα παιδακια εκαναν το καθενα την πιτσα του . Αυτο ήταν ωραιο οταν εφτιαχναν την πιτσα αλλα μας καθυστερουσε λιγο με το ψήσιμο . Επισης ήταν λιγο αχαρο μετα το τραπέζι . Φετος σκέφτηκα να κανω μια μεγαλη πιτσα να την χωριζω ελαφρά σε 3-4 κομματια και να τα φωναζω ανα 4 να φτιαχνουν το κομματι τους . Ξετρελάθηκαν !!! Οσο βέβαια καποιοι εφτιαχναν την πιτσα τους οι άλλοι δεν έπρεπε να βαριουνται οποτε μπορουν να κανουν κατι τρελό , κατι που δεν επιτρέπεται κανονικά . Να χρωματίσουν το τραπεζομάντηλο !!!

Το ευχαριστήθηκαν και οι μεγάλοι !!!
 Η κορύφωση ομως των γενεθλίων , η απόλυτη εκπληξη , το καλύτερο ολων που τα παιδάκια φώναζαν με χαρα και ενθουσιασμό , δεν ηταν η τούρτα

Δεν ήταν τα μπαλόνια που κρέμοντας σε όλες τις πόρτες
Δεν ήταν ο στολισμός που δεν τον αποτύπωσα καλά στις φωτογραφίες
Εδω φαινονται λιγο τα παγωτα που κρεμονταν απο το φωτιστικό και η γιρλάντα απο την αλλη πλευρά .

Το καλύτερο ολων μας κόστισε 10 ευρώ και ηταν ανεκτίμικης αξίας για τα παιδάκια . 
Το μαγαζάκι με τα παγωτα!!!! 

Η μικρή μου καμάρωνε και κερναγε τους φιλους της παγωτό .


Πεντανόστιμο παγωτό που έφτιαξα μόνη μου σε 4 απιθανες γεύσεις (βανιλια , μπλουμπερις , φραουλα , σοκολάτα ) . 



Και έτσι σιγα σιγά τελείωσε το πάρτυ μας , ήρθαν οι γονεις να πάρουν τα παιδάκια , καποιοι απο αυτούς εμειναν λιγο μαζί μας να γιορτάσουμε λιγο ακόμα.
Ετοίμασα μερικές πίτσες , βγήκαν και κρυες μπύρες και καλογιορτάσαμε την γέννηση της κόρης μας και την δική μας αλλαγή που γίναμε γονείς .



 Και συγκινηθήκαμε ξανα καθως περιγράφαμε σε φιλους την εμπειρία που ζήσαμε μαζί , το θαύμα της γέννησης της κόρης μας . 

Έβγαλα πάνω απο 300 φωτογραφίες , ελπίζω να μετέφερα το ποσο όμορφα περάσαμε , ποσο χαρούμενη ηταν η μικρή μου και οι φίλοι της .  
Οικονομικά , οσο το δυνατόν πιο υγιεινά γινετε για ενα παρτυ , προσπάθησα να δωσω χαρά και να περάσουν ομορφα στα γενεθλια της μικρής μου ολα τα παιδακια . Και οι γονεις ! 

Και μαλλον το πέτυχα γιατι για μια ακομη χρονια μου ειπε " Τα καλύτερα γενέθλια " !!!



10 σχόλια:

  1. Λαμπρινάκι μου τέλεια τα είχες όλα!!!!!!!!!!!!!!!!
    Έφθασε 7 χρονών κιόλας η Χριστιανούλα??
    Σαν χθες μου φαίνεται που όλο αγωνία περίμενες να γεννηθεί!
    Να ζήσει, να είναι γερή και καλότυχη και η χρυσοχέρα μαμά να την καλοπεριποιείται πάντα έτσι όμορφα!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σαι καλά Λενάκι μου !!!
      Θυμασαι ??? Ποτε πέρασαν , πες μου?
      Σ΄ευχαριστω πολυ για τις ευχες , σου στελνω τα φιλιά μας και τν αγάπη μας !!!

      Διαγραφή
  2. Τι όμορφα, τι υπέροχα, πόσο συναρπαστικά!
    - Απορροφήθηκα από την ανάγνωση και τις φωτογραφίες!
    - Την γιορτινή ατμόσφαιρα, την ετοιμασία της πίτσας από τα παιδιά, το βάψιμο του τραπεζομάντηλου και το γλέντι των παιδιών!
    - Το μαγαζάκι του παγωτού ( à propos θέλω συνταγή του), την πινιάτα και το τρέξιμο σε σακούλα στον κήπο!

    Και του χρόνου Λαμπρινή μου, αλλά και πάντα να γιορτάζετε τέτοιες υπέροχες στιγμές!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ΄ευχαριστώ πολυ Ζορό μου !!!
    Χαρηκα που σ΄αρεσαν ολα και σου μετέδωσα την χαρά της γιορτής .
    Παγωτό θα βάλω συνταγή , σε προειδοποιώ ειναι θανατηφορα με φουυλ λιπαρά (οπως πρεπει το καλο παγωτό ) !!!
    Πολλα ξενιτεμένα φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να χαίρεσαι το κοριτσάκι σου! Ήταν όλα πολύ προσεγμένα και όμορφα. Μου άρεσε πολύ το θέμα σας. Πολύ πρωτότυπο για πάρτι γενεθλίων!
    Και όλα αυτά που ετοίμασες για τα παιδάκια. Οι φωτογραφίες μας μεταφέρουν το κλίμα αν και είμαι σίγουρη ότι θα τα περάσατε ακόμη πιο όμορφα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ παρα πολυ Ασπασία !!!
      Να σαι καλά και να χαιρεσαι τα γλυκα σου κοριτσάκια :)

      Διαγραφή
  5. Χρόνια πολλά στο αγγελούδι σου! Να είναι πάντα χαρούμενη και εσύ να την καμαρώνεις!
    Συχαρητήρια όχι μόνο γιατί τα έκανες όλα όμορφα, εντυπωσιακά και λειτουργικά αλλά γιατί πραγματικά η ενέργια σου και η όρεξη σου είναι πέρα από το κανονικό. Πραγματικά θαύμασα το κουράγιο σου σε όλα τα στάδια και ειδικά στο σημείο που αποφάσισες να βοηθήσεις να φτιάξουν πίτσα τα παιδιά. Δεν υπάρχεις να ξέρεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λε , ντρέπομαι και κοκκινιζω !!! Σ΄ευχαριστώ πολυ γλυκιά μου , πωπω πραγματικά τα κατάφερες να με κανεις να ντραπώ:)
      Πολλα φιλια !!!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια της πολλά!!! Το παρτι καταπληκτικό. Ευχομαι να την βλέπεις να χαμογελά παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ πολυ !!!
      Νομιζω η χαρά του γονιού ειναι το χαμογελο του παιδιου , ολων των παιδιών !!!

      Διαγραφή