Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Καλή σχολική χρονιά , γλυκιά σαν μαρμελάδα φράουλα !!!

Ξεκινήσαμε σημερα ξανά το σχολείο . Και λεω ξεκινήσαμε οχι γιατί οικειοποιούμαι την ζωή της μικρής μου αλλα γιατί πραγματικά ξεκινάμε μαζι . Μαζί θα πάμε , μαζί θα γυρίσουμε το μεσημέρι (δεν κάθεται ολοήμερο) μαζί θα πάμε στο Ελληνικό σχολείο το απόγευμα , μαζί ολα . 
 Η Χριστιάννα αποφάσισε να φορέσει τα ιδια ρούχα που φοραγε και περισυ . Δεν ξέρω γιατί , εγω διαφωνούσα στην αρχή , γιατι δεν της κάνουν καλά . Αυτη γιαυτον τον λόγο επέμενε να φαινεται η διαφορά ... Ψαράδικο το παντελόνι πλέον , μεγάλωσε το γαιδουράκι μικρυνε το σαμαράκι που έλεγε η μαμα μου :)
Περισυ την πρωτη μερα του σχολειου .

 Σκεφτόμουν κάπως διαφορετικά την σημερινή μέρα . Τελικά μπερδευτηκαμε με τα ξυπνητήρια και τρεχαμε λιγάκι πρωι πρωί . Ολα καλά ομως , απλά δεν φαγαμε με ηρεμία το πρωινό μας . 
Βάφλες με μαρμελάδα φράουλα που ειναι το αγαπημένο της Χριστιάννας . Ηθελα μάλιστα να φωτογραφίσω τις βάφλες και την μαρμελάδα και να βαλω την συνταγή . Τελικά σημερα μόνο την μαρμελάδα , τις βάφλες την επόμενη φορά .

Η μαρμελάδα , οπως και οι βάφλες , είναι χωρίς ζάχαρη . Αποφεύγω να δινω γλυκό στα παιδια το πρωί αλλά αυτή η μαρμελάδα με μέλι είναι τοσο νόστιμη και υγιεινή που κάνουμε εξαιρέσεις .

Μαρμελάδα φράουλα με μέλι 
1/2 κιλό φράουλες (περίππου , καποιες τις αρπαξαν τα παιδιά)
το χυμο απο μισό λεμόνι 
2 κουταλιές σουπας μέλι . 

Αν θελετε η μαρμελάδα σας να μην εχει καθολου κομματακια τοτε περαστες τις φραουλες απο το μουλτι αλλιώς απλως τις κόβουμε σε μικρα κομματακια με μαχαίρι . Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μονο με το νερό που εχουν πάνω τους απο το πλύσιμο . Τις βράζουμε 5-7 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν . Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές μέλι και το χυμό απο το λεμόνι . Βράζουμε για ακομα 5-10 λεπτά μεχρι να δουμε να δενει ελαφρά . Την βάζουμε καυτή σε αποστειρωμένο βάζο . Διατηρείτε στο ψυγείο πανω απο βδομάδα μετά το ανοιγμα . 

Η μαρμελάδα αυτή δεν ειναι πηχτή οπως αυτές με την ζάχαρη αλλα στέκεται μια χαρά . Μυρίζει φραουλα και ειναι σα να τρως το φρούτο λιωμένο . Στα μικρά μου αρέσει πολυ !




6 σχόλια:

  1. Καλώς σε βρίσκω Λαμπρινή!!! Καλή σχολική αρχή!!! Με το καλό!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηρθες , να σαι καλα θεια Κική (!!!) , σ΄ ευχαριστουμε για τα καλα λογια και την επισκεψη σου !
      Φοβερό νικ εχεις :)

      Διαγραφή
  2. Η μαρμελάδα φράουλα με μέλι με γέμισε γλύκα και φαντάζομαι τη νοστιμιά της!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή και χαρούμενη σχολική χρονιά!
    Καλή πρόοδο Αστέρι!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω τι ειναι πιο γλυκό...η μαρμελάδα ή τα κοριτσάκια σου??

    ΑπάντησηΔιαγραφή