Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Apfelpfannkuchen !!! Μηλόπιτα στο τηγάνι !!!

Μολις μπαινει ο χειμώνας (ο ποιος? 17 βαθμους στην εξωτική Γερμανία) ζητάμε περισσότερο καποιες γέυσεις και μυρωδιές . Η  μέρα μικρή , το κορμί ζορίζεται με την αλλαγή εποχής και το απογευματάκι ζητάμε κατι γλυκό , κατι τονωτικό αλλα που θα μας φέρει ζεστασιά και θαλπωρή .
Ε τέτοιο ειναι αυτο το γρήγορο γλυκάκι που κάνουμε πολυ συχνά με τα μικρά μου . Γρήγορο , ευκολο και υγιεινό . 


Τα υλικά λίγα και απλά
Για ενα μεγαλο τηγάνι 28εκκ (το δικό μου ειναι μαντεμένιο)


1 μεγάλο μήλο 
3 αυγά 
1 κουταλιά γιαούρτι 
1 κουταλιά αλεύρι (αμυγδάλου , καρύδας , ταπιόκα , σίτου) 
Προαιρετικά προσθέτουμε στο μείγμα σταφίδες ή αλλα αποξηρεμένα φρουτα σε κομματακια .
Στο σερβιρισμα απαραίτητα μέλι και κανέλα (για μας τους Ελληνες οι Γερμανοι το τρωνε χωρίς) 



Καθαρίζουμε το μήλο , το κόβουμε ροδέλες και το βάζουμε στο τηγάνι που έχουμε βάλει βούτυρο (καλύτερα κλαριφιέ να μην καιγεται ) να ψηθεί . Το αφήνουμε να μαλακώσει ενω χτυπάμε τα αυγά στο χέρι , προσθέτουμε το γιαουρτι και το αλευρι . Μολις φτιάξουμε ενα ρευστο απαλό μειγμα το ρίχνουμε πανω απο τα μήλα . Ψήνουμε για ενα λεπτό και μετά καλύτερα θα ηταν να το συνεχισουμε στον φούρνο το ψήσιμο (για να μην μπουμε στην διαδικασία να γυρίζουμε) . Μπορεί να γίνει και στο μάτι , το γυριζουμε προσεκτικά ίσως και με την βοήθεια ενος πιάτου .  Μολις ψηθέι , οπως ειναι ζεστό , ορμάμε με μανία ! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου