Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Naked cake !!! Γυμνός πειρασμός !!!



Το Σαβ/κο που πέρασε εκτός απο το μεγάλο γεγονός τα γενέθλια της Χριστιάννας , είχαμε και μια βάφτιση . Η μικρούλα της ξαδέρφης μου που χτες έγινε 1ος , βαφτίστηκε και έγινε καθολική χριστιανή . Η Leni ειναι ένα πανέμορφο , ήσυχο και γλυκό παιδάκι. 


Περάσαμε πάρα πολυ όμορφα , ολα ήταν φροντισμενα με λεπτομέρεια , ολα ηταν γλυκά , οικογενειακά και όμορφα . 

Όταν ρώτησα την ξαδέρφη μου σε τι μπορώ να βοηθήσω ,αν θέλει κατι να φτιάξω , μου ζήτησε ενα γλυκό για τον καφέ που θα πιναμε , μετά το φαγητό σε ενα εξαιρετικό εστιατόριο , στο σπίτι τους .


Σε μια Γερμανοελληνική βάφτιση ποιό είναι το κατάλληλο γλυκό ?  Αν περιμενετε απάντηση λυπάμαι δεν υπάρχει . Έκανα δυο γλυκά , έναν εξαιρετικό μπακλαβά (με βοήθεια απο το επισης εξαιρετικό  http://foodjunkie.eu/ ) και ενα γυμνό κεικ με φρούτα εποχής . Εντυπωσιακό , νόστιμο , σταθερό για να ταξιδεψει 200 χιλ , το κεικ που έκλεψε τις εντυπώσεις και που κανέναν δεν δυσαρέστησε , παρόλη την γύμνια του ;) 

Για ενα ταψάκι 20-22 εκ . 
Για το κέικ 
250 γρμ βούτυρο 
250 γρμ ζάχαρη 
6 αυγά 
300 γρμ αλεύρι 
Τον χυμό απο ενα μικρό λεμονι
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλακι μπεικιν 

Χτυπάμε βούτυρο με ζάχαρη να ασπρίσουν , προσθετουμε ένα ένα τα αυγά , τον χυμό και το αλεύρι στο τελος με το φουσκωτικά . Δεν χτυπάμε πολυ μολις ρίξουμε το αλεύρι , ισα να αναμειχθουν ολα καλά . Ψήνουμε στους 160 μεχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι ! 

Για την βουτυρόκρεμα με ελβετική μαρέγκα 

Ελβετική μαρεγκα
5 ασπράδια απο μεγάλα αυγά
250 γρμ ζάχαρη . 

Κανουμε μπεν μαρί τα ασπράδια με την ζάχαρη ώσπου να μην νιώθουμε στα χέρια μας την ζάχαρη οταν πιάνουμε το μειγμα . Τοβγάζουμε απο το μπεν μαρί και το ριχνουμε στον καδο του σταθερού μας μιξερ . Γινετε και με το απλό μιξερ χειρός αλλα θελει υπομονή και πολυ χτύπημα . Χτυπάμε μέχρι να φουσκωσει και να γυαλισει η μαρεγκα μας και αν πιανουμε εξωτερικά το μπολ να ειναι σε κανονική θερμοκρασια , να μην ειναι ζεστό . Προσθέτουμε 350 γρμ βούτυρο σε θερμοκρασία χώρου και χτυπάμε ωσπου να πάρουμε μια ωραια κρέμα . Αν μας κόψει και δεν επανέρχεται με το χτύπημα , βαζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά να κρυωσει και χτυπάμε ξανα . 



5 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω αλλά εγώ ξελιγώθηκα Λαμπρινή μου! Την βρήκα καταπληκτική τη τούρτα σου!!!
    Να ζήσει η μικρή σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά στη Χρστιάνα!
    Πολύχρονο το Αστέρι σας Λαμπρινή μου.
    Να σας ζήσει κι η μικρανεψιά σας!

    Η "γυμνή" σου τούρτα είναι λαχταριστή και πανέμορφη μ΄αυτό το υπέροχο μπουκέτο κόκκινων φρούτων!

    Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ολα τα γλυκα σου ειναι εντυπωσιακά!!! Ειμαι σιγουρη οτι ολοι θα ξετρελαθηκαν. Εψαξα να βρω το email του blog αλλα δεν τα καταφερα. Αν μπορεις επικοινώνησε μαζί μου για κατι που ετοιμάζω. Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή